Elintarvikekuljetusten yhdistely muihin kuljetuksiin

Maaseudun kuljetusten ja liikkumisen digiboksi -hanke on yhteistyökumppaneineen kasannut erinomaisen kuvallisen tietopaketin siitä, miten erilaiset kuljetusyritykset voivat yhdistää omaan toimintaansa myös elintarvikekuljetuksia. Elintarvikekuljetukset ja niiden yhdistely muihin kuljetuksiin -infograafi löytyy täältä.

Keskeistä tässä kaikessa mielestäni on se, että yhdistely on helpompaa kuin ajattelisi. Sääntö-Suomi ei nujerrakkaan kaikkea kehitystä vaan sama auto voi palvella erilaisia tarpeita.

Tässä muutama tietopaketista napattu yksityiskohta:

  • Hygieniasta on tärkeää huolehtia ja kuljettajalla pitää olla siihen riittävä osaaminen. Hygieniapassia ei kuitenkaan vaadita, ellei kuljettaja käsittele pakkaamattomia ja helposti pilaantuvia elintarvikkeita.
  • Ensimmäisenä kannattaa aina ottaa yhteyttä oman kunnan elintarvikevalvontaan. Keski-Pohjanmaan elintarvikevalvonnan yhteystiedoja löytyy täältä.
  • Keskeisiä asioita ovat kylmä- ja kuumaketjut sekä omavalvonta.
  • Yli 2 tunnin kuljetuksissa täytyy olla tallentava lämpötilanseuranta, mutta suoraan kuluttajille tehdyissä toimituksissa tätä ei vaadita.

Eli mitä opimme tästä? Jos arvelet, että voisit saada lisää kuljetettavaa elintarvikkeiden muodossa, niin se mitä todennäköisimmin on mahdollista. Ota ensin yhteyttä elintarvikevalvontaan, niin siitä se lähtee.