Joulumysteerejä Keski-Pohjanmaalla

Joka viikko julkaistaan 2-3 joulumysteeriä. Nopein ratkaisija saa palkinnoksi paikallisten yritysten lahjoittamia palkintoja. Seuraa tätä artikkelia ja ratkaise mysteerejä! Tarkemmat säännöt lopussa.

Joulumysteeri 10 [ratkaistu]

”Jotta joulupukki ja reippaat tontut ovat terveinä joulun kiireiden aikaan, tarvitsevat he sinkkiä vastustuskyvyn ylläpitämiseen. Ja jotta joulupukki pysyy selvillä tuhansien ja tuhansien lasten joululahjatoiveista, tulee joulupukin mobiililaitteen toimia luotettavasti – tarvitaan siis hyväkestoinen akku. Porojen taas on jaksettava kulkea pitkät ajomatkat – se onnistuu erilaisten suolojen ja rehujen voimalla.

Eikä siinä vielä kaikki! Välillä tietkin ovat poroille ja joulupukille liian liukkaita, tällöin tarvitaan apuja siihen. Ja ennen kaikkea, jotta kaupunkilaisilla olisi ”hyvä, lämmin, hellä” jouluaatto, pukki muistaa myös käydä tervehtimässä lämmöntuottajia. Mikä kumma paikka se on, josta löytyy nämä kaikki?”

Lahjan tarjoaa KIP ry. Nopein ratkaisija oli Henna.

Joulumysteeri 9 [ratkaistu]

“’Oletteko jo nähneet tämän – aivan ihana artikkeli’, Helmi-tonttu näyttää. ‘Ei ole ihme, että tykkäät tuosta’, muut toteavat.” 

Siinäpä taas mysteeriä ratkottavaksi. Lahjan tähän mysteeriin lahjoitti Asusteliike Menopäällä. Heille valtavan iso kiitos!

Tämä mysteeri on vielä ratkomatta. Tässä pari vinkkiä:
1. Helmi-tontulla on tonttuudestaan huolimatta hyvin inhimillinen piirre.
2. Tämä inhimillinen piirre on itserakkaus.
3. Tätä ominaisuutta myös puhelinmyyjät käyttävät usein myyntikikkana.
4. Ja se ominaisuushan on se, että jokainen meistä tykkää kuulla omaa nimeään.
5. Kahdeksan henkilöä on käynyt mysteerin julkaisun jälkeen oikealla sivulla. Liekö olleet etsimässä linkkiä vai sattuneet paikalle muuten vain. Joka tapauksessa, silmät kannattaa pitää auki.
6. Ctrl + U auttaa löytämään forms-lomakkeen, jollei se osu silmiin.

Monta vinkkiä kerettiin antaa, mutta lopulta ratkaisu löytyi. Ratkaisijana Eetu! Linkki oli hyvin pienellä piilotettu tähän artikkeliin: Masala on Halsuan helmi – ja Piia Arola-Liski sen haltiatar.

Joulumysteeri 8 [ratkaistu]

”Vaikka Joulupukki on jo iältään vanha, hän on innokas itsensä kehittäjä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää kulttuureista ja perinteistä tehdäkseen työnsä hyvin. Pukki haluaa erityisesti kulttuuri-, kasvatus-, musiikki-, ja sosiaalialan sekä museo- ja kulttuuriperintöalan osaajaksi. Minne koulutukseen Joulupukki on itsensä ilmoittanut?”

Ratkaisepa siitä ja voita omaksesi KIP ry:n lahjoittama palkinto!

Kristiinalle onnittelut täpärästä voitosta muutaman minuutin erolla!

Joulumysteeri 7 [ratkaistu]

”IT-tonttu Izmolla on pulma. Hän hukkasi yhden osoitteen – kavereiden kesken urlin. ‘Perusdomain on kyllä tiedossa, mutta en kirveelläkään muista, mitä sen jälkeen tulee. Tein siitä itselleni muistisäännön, mutta unohdin senkin. Jotenkin se Pukin reen vetämiseen liittyi.’ muistelee Izmo.”

Et varmasti osaa ratkaista, mutta jos kuitenkin osaat, hieno joulukori on sinun. Sen lahjoittaa Kokkolan SPR.

Jarno ratkaisi tämän mysteerin, onnittelut!

Joulumysteeri 6 [ratkaistu]

”Tonttu tarvitsee voimaa! Pakettien järjestely on raskasta työtä. Pukin luottojoukkoihin kuuluva Timo-Tonttu muistelee: ‘Parhaana jouluna taisin jakaa 474032 pikkujoulupakettia ja 795323 varsinaista joululahjaa. Siinä on hommaa tällaiselle 63-kiloiselle pikkutontulle. Tuolloin olin muuten vasta 23-vuotias'”

Siitäpä ratkomaan ja voittamaan palkinto, jonka tarjoaa KuntoFarmi.

Ratkaisijoita löytyi lopulta useampia, mutta nopein oli Eetu. Ratkaisuna oli siis muodostaa noista numeroista koordinaatit, jotka veivät Vetelin urheilutalon kieppeille.

Joulumysteeri 5 Kyytiin2 ja Vaste

Joulumysteeri 5 [ratkaistu]

”No voi himputti! Tonttu-Toivaselta hukkuivat silmälasit. Miten sitä nyt pystyy tarkkuutta vaativaan joululahja-askartelutyöhön. Autapa Tonttu-Toivasta näköongelman kanssa.”

Tähän mysteeriin saatiin palkinto Kulmakaapilta – mahtavaa!

Tämäpä mysteeri ei auennutkaan ihan helpolla, vaan viikonlopun yli jouduttiin odottaa ratkeamista. Ja kukapa muukaan kuin Henna olisi taas asialla.

Joulumysteeri 4 [ratkaistu]

”Hollyhaka on pienten tonttujen lempipaikka Kokkolassa. Tiesitkö, että tanssiminen on tonttujen lempipuuhaa? Mutta voi ei! Tänään yksi tonttu tiputti joululahjan piilopaikan koordinaatit Hollyhakaan! Käy hakemassa vinkki ja nappaa lahja itsellesi 😊”

Palkinto tulee tällä kertaa Viiviltä ja Vilpertiltä – kiitos!

Nopein mysteerin ratkoja oli sama Henna, joka ratkaisi ensimmäisen mysteerin. Jo toinen palkinto siis matkaa samaan osoitteeseen. Muistakaas muutkin tämä, että niitä palkintoja saa kahmia enemmänkin – jos älynystyröissä löytyy potkua!

Joulumysteeri 3 [ratkaistu]

”Ville-tonttu on aina ollut rohkeasti oma itsensä – hän ei käytä tonttulakkia. Ehkäpä päätä on paleltanut, kun lahjoja on tipahdellut matkan varrella. Onneksi pienen mietiskelyn jälkeen Ville muistaakin, minne hän hukkasi yhden lahjan koordinaatit. Käy hakemassa vinkki, jos tiedät mistä.”

Jos tämän mysteerin ratkaiset, niin kehtaa jo vähän leuhkia kavereillekin.

Palkinnon mysteeriin on lahjoittanut Sininen Sivellin – mahtavaa!

Mysteerin ratkaisi Juho Kuorikoski – nohevaa toimintaa!

Joulumysteeri 2 [ratkaistu]

”Joulupukin lempimusiikkia on joululaulujen lisäksi Suomi-rock. Onneksi Kokkolassa koulutetaan huippu-muusikkoja jotka tarjoavat viihdettä joulupukille marraskuun 25. päivänä. Minne joulupukki onkaan menossa? Jos keksit, joululahja on sinun!”

Tähän mysteeriin palkinto tulee Sella Lifestyle Oy:ltä – iso kiitos!

Mysteeri on ratkaistu ja sen teki nopeimmin Merja Huhtakangas – onnea!

Joulumysteeri 1 [ratkaistu]

”Reen jalakset on jo voideltu talvea varten, ja tänään ainakin Veteliin laskeutui ohut lumikerros. Mutta mitäs jos lunta ei olekaan enää jouluna! Pukilla on monenlaisia menopelejä siltä varalta, ja sähköpyöräkin on niistä yksi. Vaste-hankkeen Facebook-sivuillakin on tutustuttu sähköpyöräilyyn ja pyörän jakamiseen. Ehkä joulupukkikin voisi lainata pyöräänsä välillä pääsiäisnoidalle! Käy katsomassa, miten Vasteessa sähköpyörän hankinta onnistui, niin ehkä mukaan tulee myös pyöräilyyn liittyvä lahja”

Suurenmoinen kiitos Pyöräpojat Oy ensimmäisen mysteerin palkinnosta!

Tämä mysteeri on ratkaistu. Nopein ratkaisija oli Henna Kaariniemi – onnea Henna!

Kilpailun säännöt (päivitetty 10. mysteeriä varten)

  • Kilpailun järjestäjänä ovat Kaustisen seutukunnan toteuttama Kyytiin2 –hanke sekä Centria ammattikorkeakoulun toteuttama Vaste-hanke.
  • Kilpailussa ratkotaan mysteerejä, joihin vastaus voi löytyä esimerkiksi toteuttajien verkkosisällöistä tai keskipohjalaisten nähtävyyksien luota. Miksei myös lahjoittajien verkkosisällöistä.
  • Palkintoja ovat lahjoittaneet: Sininen sivellin, Asusteliike Menopäällä, KuntoFarmi, Pyöräpojat, Kulmakaappi, SPR Kirppis, Kokkola Industrial Park, Sella Lifestyle sekä Viivi ja Vilpertti. Mahdottoman iso kiitos heille!
  • Jokaisen mysteerin palkintona on yhden lahjoittajan palkinto. Palkinto kerrotaan mysteerin julkaisun yhteydessä. Mysteerit julkaistaan toteuttajien verkkosivustoilla Vaste-hankkeen Facebook-sivuilla sekä kyytiin2.fi-sivustolla.
  • Jos mysteerit eivät ratkea, annetaan hankkeiden viestintäkanavissa lisää vinkkejä. Kilpailu päättyy 21.12.2020 ja siihen mennessä ratkaisematta jääneiden mysteerien palkinnot arvotaan erikseen. Arvontalomake julkaistaan hankkeiden viestintäkanavissa 21.12.2020.
  • Vaste-hankkeen ja Kyytiin2 -hankkeen työntekijät eivät voi osallistua mysteerien ratkaisemiseen.
  • Sama osallistuja saa osallistua monen mysteerin ratkaisemiseen.
  • Mysteerien vastaukseen liittyy aina linkki lomakkeelle, jolla ratkaisija voi antaa yhteystietonsa. Nopeimpaan ratkaisijaan otetaan yhteyttä ja sovitaan palkinnon toimittamisesta lähimpään VastePiste -pakettiautomaattiin.
  • Mikäli palkinnon voittajaa ei tavoiteta viikon kuluessa ensimmäisestä yhteydenotosta, palkinnot lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen.
  • Ja koska kyseessä on mysteeri, tämän enempää sääntöjä ei kerrota. Olkaa valppaana ja osoittakaa älykkyytenne! Tsemppiä!