Korona-aika haastaa Suomen pakettilogistiikan jouluna

Huhut kertovat, että verkkokaupan joulumyynnistä on tulossa ennätysmäinen. Esimerkiksi Elinkeinoelämän Tutkimuslaitoksen Aki Kangasharju kertoo seuraavaa: ”Kyllä tässä tilanteessa ennustan, että joulumyynti verkossa räjähtää. On siis patoutunut kysyntä, kun on ostettu enemmän pakollista kuin turhaa, eikä ole matkustettu – on paljon kuluttamatonta rahaa. Koronan uusi aalto pitää ihmiset kotosalla”. Posti puolestaan arvioi Ylen jutussa, että joulun ajan tavaravirta tulee olemaan viime vuoteen verrattuna kaksinkertainen. Linkki Ylen juttuun tässä.

Lue loppuun

Keski-Pohjanmaan maaseudun liikennepalvelut kokoavan verkkopalvelun toteuttaminen

Kyytiin2 -hankkeessa on käynnistetty hankinta, joka kulkee työnimellä liikennepalveluportaali. Hankintaan pyydetään tarjouksia 10.11.2020 mennessä. Tarkemmat tiedot hankinnasta löytyvät Hankintailmoitukset-palvelusta.

Kyytiin2 -sivustolla tullaan käsittelemään hankintaa koskevat kysymykset ja vastaukset, jolloin kaikki tiedot ovat tasapuolisesti kaikkien saatavilla. Hankintaa koskevat kysymykset ja vastaukset löytyvät täältä.

Osallistu kimppakyytien kokeiluun!

Än yy tee NYT aloitamme kimppakyytien kokeilun PiggyBaggy -verkkosovelluksessa. Toivon että mahdollisimman moni rohkaistuu laittamaan työmatka- ja harrastuskulkemisiaan tuonne järjestelmään.

Ensinnäkin, se ei vielä sido mihinkään vaan auttaa näkemään, paljonko samaan suuntaan meneviä kyytejä alueellamme reissaa koko ajan. Toisekseen, se voi olla jollekin pelastus, kun muu kyyti on estynyt, auto on korjaamolla, ajokortiton tarvitsee kyytiä tai halutaan päästä vaikkapa joukkoliikennepysäkille.

Lue loppuun

Kaasukäyttöisten kuorma-autojen hankintaan esitetään tukea

Hallitusohjelman mukaisesti on laadittu kansallinen biokaasuohjelma, jonka tavoitteena on ottaa käyttöön kotimainen biokaasun tuotantopotentiaali sekä kehittää Suomen elinvoimaisuutta ja edistää ilmastotavoitteisiin pääsyä. Biokaasuohjelmassa tunnistetaan kaasun merkitys erityisesti raskaan kaluston päästövähennysten aikaansaamisessa ja kotimaisen energian tuotannossa.

Lue loppuun