Harrastuskuljetusten kustannus- ja aikalaskuri

Harrastusten hinnoissa tulee usein mietittyä kausimaksuja ja välineiden hintoja, mutta kuinka paljon harrastuspaikalle kulkeminen maksaa? Kuljetuksesta alkaa äkkiä tulla yllättävän iso kustannus, jos harjoitukset toistuvat monta kertaa viikossa ja etäisyyttä harrastuspaikallekin on yli kymmenen kilometriä. Myös aikaa saattaa kulua roppakaupalla lasten kuskaamiseen.

Tein aiemmin laskurin työmatka-autoilusta ja paras palaute, mitä se sai oli, että se on inhorealistinen. Tutustu työmatkalaskuriin täällä.

Nyt alta löytyy samalla inhorealistisella linjalla jatkava laskuri siitä, kuinka paljon maksaa kuskata lapsensa tai itsensä viikottain viulutunnille, pesäpalloharjoituksiin, pitsinnypläykseen, kinkkubingoon, jumppaan tai muuhun. Tulos saattaa yllättää, mutta älä silti lopeta harrastamista. Yritä löytää kavereita kulkemaan samassa kyydissä tai jakamaan kuskivuoroja.

Muutama huomioitava asia laskurista:

  1. Voit täyttää 6 ensimmäistä kenttää. Loput lasketaan automaattisesti.
  2. Tulos ei ole tietenkään absoluuttinen totuus. Kilometrikustannuksessa on käytetty esimerkiksi suuntaa-antavia kustannuksia, jotka perustuvat auton hankintahintaan. Suurin tekijä kilometrikustannuksessa nimittäin on auton laskeva arvo.
  3. Kaverin ottaminen kyytiin on laskettu niin, että jokaisen lisähenkilön takia joudutaan sekä tullessa että mennessä tekemään 3 kilometrin koukkaus.
  4. Säästyvä aika on laskettu niin, että auton keskimääräinen vauhti on 60 km tunnissa. Eli jokainen kilometri on yksi minuutti.
  5. Säästyvä aika huomioi vain autossa istumiselta säästetyn ajan. Jos siis jäät lapsesi harrastuksen ajaksi harrastuspaikalle, sekin on laskurin mielestä säästettyä aikaa, vaikka siitä voidaan olla montaa mieltä. Käytännössä pyrin herättämään ajatuksen siitä, että kuinka paljon enemmän voisit tehdä jotain muuta kuin toimia kuljettajana, jos kuljetusvastuu jaettaisiin esimerkiksi viikottain vuorotellen useamman perheen kesken.

Ole hyvä, kokeile laskuria. Palautettakin saa antaa vaikkapa sähköpostitse osoitteeseen tomas.luoma(a)kaustisenseutukunta.fi.


Yksi vastaus artikkeliin ”Harrastuskuljetusten kustannus- ja aikalaskuri

  1. Päivitysilmoitus: Harrastusryhmät panostavat yhteisiin kuljetuksiin - Kyytiin2 -hanke

Kommentointi on suljettu.