Upeita ideoita tullut – ja työ jatkuu

Pyysimme kesäkuun lopussa kansalaisten ja yrittäjien apuja maaseudun liikennepalveluiden kehittämiseen. Ideoita/kommentteja on nyt tullut jo 30, mutta vieläkin saa tulla lisää.

Idea-Riihi toimii Viima-palvelussa, jossa voi esittää uusia ajatuksia ja kommentoida muiden ideoita. Välttämättä ei tarvitse olla kyse uudesta ideastakaan. Myös pelkän ongelmakohdan esiintuonti on tärkeää, vaikka siihen ei vielä ratkaisuideaa olisikaan. Viima toimii tietokoneella tai älypuhelimella, eikä vaadi erityisosaamista tai käyttäjätunnuksia. Idea-Riiheen voi osallistua myös nimettömänä.

Linkki Idea-riiheen: https://app.viima.com/pirityiset/idea-riihi/?categories=54212

Osallistu nyt ideointiin! Klikkaa yllä olevaa linkkiä, vilkaise ideoita ja kommentoi!

Esimerkkejä ideoista

Esiin on noussut esimerkiksi ajatus koulukuljetusten reaaliaikaisesta näkymisestä kartalla. Se varmasti toisi lisäturvaa lapsille ja vanhemmille, kun näkee missä kuljetus on menossa.

Yhtenä nostona on kotiinkuljetuspalvelut. Maaseutu asettaa tietysti omat haasteensa reiteille ja kannattavuudelle, mutta potentiaalia nähdään, jos useampi yritys yhdistää voimansa ja kuljetuksia ei ripotella liian monelle päivälle. Näin samaan autoon löytyy enemmän kuljetettavaa ja hinnasta voidaan saada asiakkaan kannalta houkuttelevampi.

Myös edunvalvonnasta kannetaan huolta. Vähenevät bussiyhteydet ja heikko osuminen yhteen junan kanssa ovat nousseet esiin.

Ota yllä oleviin kantaa Idea-Riihessä tai nosta esiin oma maaseudun liikennepalveluita parantava ideasi. Tervetuloa mukaan keskusteluun.